Чарлс Буковски – Холивуд (II издание)

Х

оливуд (1989) е претпоследниот роман за сагата на Хенри Кинаски, како што самиот Буковски вели: „роман за пишувањето на сценариото и снимањето на филмот Барфлај“, каде што во главните улоги се појавуваат Мики Рурк и Феј Данавеј. Холивуд е бескомпромисна иронија на холивудскиот свет на филмските ѕвезди, продуценти, сценаристи. Жешка критика на помпезниот свет на славните, додека бедните и маргинализираните умираат по улиците на славниот Холивуд.

Автор: Чарлс Буковски (1920–1994)

Превод од англиски јазик: Горан Јаневски

Број на страници: 256

Едиција: Арс Магна | Формат: 180×110

Извадок од книгата

Нарачај дома

Препорачај ја книгата

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *