Диего Арболеда – Забрането е да се чита Луис Карол

Диего Арболеда – Забрането е да се чита Луис Карол

 

У

гледна брачна двојка од Менхетн, Њујорк, итно бара ДАДИЛКА ОД ФРАНЦИЈА за својата ќерка единица. Треба да биде СЕРИОЗНА, да има ДОБРИ ПРЕПОРАКИ, ДОБРИ МАНИРИ, се разбира, и, многу важно, поточно неопходно е да УМЕЕ ДА ЛАЖЕ (и на англиски и на француски).

Што имаат заедничко една дадилка, едно џиновско јајце, еден човек што се јази по ѕидови и Алиса во Земјата на чудата? Со задоволство би ви кажале, но не можеме. Забрането е.

 

Автор на текстот: Диего Арболеда

Автор на илустрацијата: Раул Сагоспе

Број на страници: 208

Едиција: Вртелешка

Извадок од книгата

Нарачај дома

 

Препорачај ја книгата