Фестивал на книгата 2022

Фестивал на книгата 2022

Под мотото „Скопје чита“, од 7 до 12 септември во Скопје ќе се одржи „Фестивал“ на книгата, како продолжение на двете пандемиски изданија на Саемот на книга на отворено. Фестивалот ќе ја задржи истата локација, односно отворениот простор во комплексот СЦ Борис Трајковски. Фестивалот ќе биде проследен и со музичка програма во попладневните часови, а…

Фестивал ArtArea 6 - културна артерија на градот

Фестивал ArtArea 6 - културна артерија на градот

АrtАrea 6  (9–11 септември 2022) Кафе-книжарница „Буква“ Изложба на фотографии: Божин Трпевски 09.09 19:00 Промоција на романот „Естом“ од Николина Андова Шопова („Или-или“, 2022); промотор Владимир Јанковски 20:30 Промоција на книгата „Скопски улици“ од Васко Марковски („Бегемот“, 2022); промотор Ѓоко Здравески 21.30 Марсо ќе пушта музика   10.09 19:00 Панел дискусија (организатор издавачка куќа „Сказнувалка“)…

Саем на книгата 2022

Саем на книгата 2022

(03-09 мај 2022) Саем на книгата 2022 во СЦ Борис Трајковски И оваа година Бегемот традиционално ќе учествува на Саемот на книгата 2022 што ќе се одржи во СЦ Борис Трајковски од 03 до 09 мај 2022. Попусти на сите изданија на Бегемот, а како и секогаш, во нашиот каталог можете да најдете огромнo намалување…