Продажни Места

Пронајди го Бегемот најблизу до тебе. Продажни пунктови на Бегемот: Скопје: Буква, Чудна шума, Книжарница Три (ГТЦ), Книжарница Три (ул. Аминта III), Книжарница Три (Ист Гејт), Антолог Букс, Или-Или, Топер, Литература.мк (ул. Македонија), Литература.мк (Ист Гејт), Литература.мк (Сити Мол), Литература.мк (Ист Гејт), Литература.мк (Буњаковец), Сакам книги, Илика Охрид: Просвета Битола: Литература.мк, Book’s house, Урбаниум Струмица:…

За Нас

Бегемот е издавачка куќа основана во 2009 година и примарно посветена на објавување книжевна фикција. Корпусот објавени книги изнесува повеќе од 200 изданија соодветно организирани во неколку серии. Во нив се вброени автори од светскиот книжевен канон, како Борхес, Гомбрович, Шулц, Булгаков и Вајлд, како и современи автори кои ја дефинираат книжевноста на нашето време,…