ПРОГРАМА - АrtАrеа/Артерија #7 (15-17 МКЦ и Буква)

ПРОГРАМА - АrtАrеа/Артерија #7 (15-17 МКЦ и Буква)

Наскоро започнува седмото издание на фестивалот АртАреа/Артерија, кој ќе се одржува во периодот 15-17 септември на две локации – МКЦ (16.9) и Буква (15 и 17.9). Годинава, по повод 60-годишнината од Скопскиот земјотрес, фестивалот е фокусиран на градот Скопје. Како и секоја година, ќе имаме можност да проследиме три фестивалски денови со по три настани…

Саем на книгата 2023

Саем на книгата 2023

Скопски Саем, со поддршка од Министерството за култура како покровител, в мај ќе го го организира 35. Меѓународен Саем на книгата. Саемот годинава се одржува под мотото „Мирисот на нова книга ја најавува пролетта“. Саемот ќе се одржи од 4 до 10 мај во Арена „Борис Трајковски“, со над 50 учесници, во кои се вбројуваат…