Маја Новак – Карфанаум или As Killed

страници: 233 формат:195×125 цена:250 ден.

Насловот Карфанаум или As Killed сугерира дека си имаме работа со добро скроен криминалистички роман во кој дејството и мотивите на главните ликови остануваат нерасветлени до последната реченица на романот. И навистина, романот на Маја Новак ги исполнува заложбите најавени во насловот. Но тоа не е сѐ, Карфанаум… е значително повеќе од возбудлив крими-роман; ова е приказна што ги поврзува сите југословенски народи во периодот на 90-ти години на XX век – приказна за југословенските градежници и нивните судбини на Блискиот Исток.

„Ако сакаш да запознаеш каква е пустината на човечкото срце, тогаш мора да дојдеш во Карфанаум“.

Карфанаум или As Killed.pdf

Нарачај

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *