Амадо Нерво – Балкони

Б

алкони, роман напишан во форма на раскази инспириран од смртта на неговата сакана Ана Сесилија Луиса Даилјиес, за која ја напишал и збирката поезија Неподвижната сакана (1922). Роман за постоењето, значењето и губењето на животот од религиски, научен и метафизички аспект. Роман за сите вкусови, проплетен со историски и научни факти, емоција изразена и во стихови, секојдневни случки на обични луѓе, но и на оние со „сина“ крв. Балкони е прво дело на Амадо Нерво објавено на македонски јазик.

Автор: Амадо Нерво (1870–1919)

Превод од шпански јазик: Марија Ристовска

Број на страници: 154

Едиција: Арс Магна | Формат: 180×110

Извадок од книгата

Нарачај дома

Препорачај ја книгата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *