Александра Маринина – Игра на туѓ терен

страници: 295 формат:195×125 цена:200 ден.

Руски град-фантом, место каде владее законот, спокојот и благосостојбата и има само една мафија. Едуард Денисов, харизматичниот „кум“, со години во градот владее со железна рака. Судбината одлучува токму во еден од тамошните санаториуми да дојде на одмор мајор Анастасија Каменскаја. Таа уште не знае дека во истата таа установа дејствува одлично организирана банда злосторници, кои снимаат гнасни и крвави филмови. Иако лукавите „филмаџии“ не оставаат ни најмала трага, луѓето на Денисов, разбеснети поради дрскоста на непоканетите гости, ги следат во чекор. Сите траги водат до санаториумот каде е сместена Каменскаја, а самата таа паѓа во центарот на убиствените игри.

Игра на туѓ терен е еден од најуспешните романи на Маринина и совршена, сугестивна слика на руските општествени односи. Игра, исто така, е и одлично конструиран криминалистички роман, во кој брзата, изненадувачка фабула ниту на миг не губи темпо во густежот од многубројни мотиви.

Игра на туѓ терен.pdf

Нарачај

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *