Алис Манро – Месечините на Јупитер

Алис Манро – Месечините на Јупитер

М

етафикциската проза на Алис Манро ги претвора обичните животи во необични приказни. Нејзините приказни се мисловно провокативни, а мистериозната вештина да ги конструира овие големи теми во навидум домашни, работнички приказни е она што ја прави Манро вистинска кралица на расказот. Леснотијата на нејзиното перо наметнува богатство од филозофски прашања преку навидум обичните светови на обичните луѓе.

Автор: Алис Манро (1931)

Превод од англиски јазик: Кристина Димкова

Број на страници: 360

Едиција: Арс Магна | Формат: 180×110

Извадок од книгата

Нарачај дома

 

Препорачај ја книгата