Гастон Леру – Мирисот на дамата во црно

М

ирисот на дамата во црно е дело од циклусот за генијалниот дописник-детектив, Жозеф Рулетабиј. Добропознатиот злосторник Ларзан на мистериозен начин и во чудни околности ги демнее своите жртви. Се појавува речиси во сите ликови на романот. Помеѓу сите владее страв, паника и исчекување. Дали тој се појавува како призрак во некој од нив? Тоа е главното прашање коешто го поставува Гастон Леру во овој роман, којшто изобилува со акција, мистерии, убиства и опасности, на коешто одговор има само генијалниот Рулетабиј. Роман којшто го држи читалелот во неизвесност до самиот крај.

Автор: Гастон Леру (1868–1927)

Превод од француски јазик: Катерина Василевска

Број на страници: 307

Едиција: Арс Магна | Формат: 180×110

Извадок од книгата

Нарачај дома

Препорачај ја книгата

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *