Петр Станчик – Јазовецот Итре ја освојува вселената

Петр Станчик – Јазовецот Итре ја освојува вселената

В

о својата нова приказна, јазовецот Итре, истражувач од Габровата шумичка, со помош на генијалката, утката Живка, ќе изгради вселенска ракета. Со неа ќе летне сè до Педалуна, која е малечок сателит на нашата Месечина. Итре ќе доживее авантура со вонземјани, а на сцената повторно ќе се појави неговиот стар непријател, творот Смрдолф. Дали сè ќе заврши добро? Ќе може ли Итре безбедно да се врати во прегратките на својата ласица Аничка?

Автор: Петр Станчик

Превод од чешки јазик: Маргарета Карајанова

Број на страници: 32  

Едиција: Вртелешка | Формат: 250×170 тврд повез

Извадок од книгата

Нарачај дома

 

Препорачај ја книгата