Петр Станчик – Јазовецот Итре ја најде големата љубов

Петр Станчик – Јазовецот Итре ја најде големата љубов

Д

етскиот јунак, јазовецот Итре од Габровата шумичка, љубопитен и другарски настроен градител на подземни ходници и дувла, во својата приказна судбински се вљубува. И тоа во убавата ласица Аничка – но, не е единствениот што сака да ја придобие. Па, така, Итре мора да се бори за својата љубов со искусниот твор Смрдолф. Нашите нежни влакнести јунаци ќе се најдат во тајната пештера полна со опасни суштества, кои сакаат да им го одземат животот. Смелиот Итре нема да го победи својот противник со сила, туку со храброст и со снаодливост и со тоа конечно ќе ја убеди Аничка дека тој е вистинскиот.

Автор: Петр Станчик

Превод од чешки јазик: Маргарета Карајанова

Број на страници: 32

Едиција: Вртелешка | Формат: 250×170 тврд повез

Извадок од книгата

Нарачај дома

Препорачај ја книгата