Ирса Сикуртартоутир – Студ

страници: 371 формат:195×125 цена:450 ден

Оутин започнува нов живот со својата единаесетгодишна ќерка Рун, по смртта на неговата бивша сопруга, која погинала паѓајќи низ прозорец. Еден ден Оутин на работа добива нова задача: треба да открие што се случувало пред многу години во интернатот Кроукур, што се наоѓа во пустелија и врши функција на поправен дом за малолетни момчиња. Меѓу другото, го испитува случајот на смрт на две момчиња од интернатот – момчињата во таинствени околности се задушиле во автомобил од издувните гасови.

Колку повеќе се задлабочува во тој случај, толку повеќе му се чини дека го напаѓаат сеништата од минатото. Дали прераната смрт на неговата бивша сопруга има некаква врска со тоа? Оутин очајно го бара одговорот на тоа прашање и чувствува дека морничавата атмосфера се засилува…

Студ.pdf

Нарачај

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *