Јорн Л. Хорст – Ловечки кучиња

страници: 303 формат:195×125 цена:420 ден.

Романот награден со три престижни награди за првпат на македонски јазик. Награда „Ривертон 2012“, „Златен клуч 2013“ и наградата „Мартин Бек 2014“.

Вилијам Вистинг е суспендиран од службата поради сомнение за фалсификување на докази во прочуениот случај на убиството на Сесилија Линде. Сега, 17 години подоцна, излегува на виделина дека доказите врз основа на кои бил осуден виновникот биле фалсификувани. Медиумите креваат огромна прашина.

За време на сите години работа во полицијата Вистинг бил тој што ги гонел злосторниците. Сега самиот е мамка и мора, колку што може најбргу, да дознае, тајно и на своја рака, кој од неговите соработници ги фалсификувал доказните материјали и што навистина се случило пред 17 години. Како и секогаш, може да смета на ќерка си, Лине, која е новинарка, но помошта доаѓа исто така и од сосема неочекувана страна. Одеднаш исчезнува друга девојка. Започнува драматична трка со времето…

Ловечки кучиња.pdf

Нарачај

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *