Јорн Л. Хорст - Затворено преку зима

страници: 308 формат:195×125 цена:420 ден Писателот којшто во Норвешка се здоби со епитетот „новиот Ју Несбе“, автор на неколку бестселери коишто оставија длабока трага во норвешкиот криминалистички литературен жанр, Јорн Л. Хорст, за првпат на македонски јазик. Есенска магла како килим го покрива пејзажот и викендичките со поглед кон оловното море. Уве Бакеруд има намера да…

Крис Твет - Кругот на смртта

страници: 451 формат:195×125 цена:500 ден Микаел Брене е ко-сопственик на реномирана адвокатска фирма и е еден од најдобрите адвокати во земјата. Одбраната на Ханс Микелсен за него претставува рутинска задача, барем на почетокот. Сепак, случајот којшто требаше да биде најобичен, се преобразува во кошмар што може на Микаел да му го уништи животот. За да заборави на своите…

Марек Крајевски - Крај на светот во Бреслау

страници: 357 формат:195×125 цена:420 ден Вториот роман од сагата за генијалниот Еберхард Мок Вроцлав. Зима 1927 година. Сериски убиец зад себе остава крвава трага. Покрај посмртните останки на жртвите полицијата пронаоѓа ливчиња од календар. Како да се спречи наредното злосторство? Како да се фати убиецот? Одговорот на тие прашања го знае само еден човек, Еберхард Мок.…

Виктор А. Ингоулфсон - Енигмата на островот Флатеј

страници: 347 формат:195×125 цена:440 ден Островот Кетилсej, 1960 година. На ова напуштено исландско островче разденувањето на пролетта со себе носи нов живот за локалниот див животински свет. Со исклучок на распаднатото тело откриено од тројца ловци на фоки, зимата е период на спокој. Откако ќе се открие дека телото му припаѓа на дански криптограф кој…

Марек Крајевски - Смрт во Бреслау

страници: 285 формат:195×125 цена:320 ден Романот Смрт во Бреслау е првата книга којашто се појави во новата едиција на Бегемот, Мрачна серија, којашто ќе содржи романи од жанрот „интелигентни криминали“. Тоа е романот којшто му донесе огромна слава на Марек Крајевски, голем број награди и преводи на бројни странски јазици. Тоа е книгата којашто го создаде…