Продажни Места

Пронајди го Бегемот најблизу до тебе. Продажни пунктови на Бегемот: Скопје: Книжарница Три (ГТЦ), Книжарница Три (ул. Аминта III), Книжарница Три (Т.Ц. Зебра), Книжарница Три (Ист Гејт), Антолог Букс, Или-Или, Култура, Топер, Литература.мк (ул. Македонија), Литература.мк (Ист Гејт), Литература.мк (Сити Мол), Литература.мк (Рамстор Мол), Литература.мк (Буњаковец), Сакам книги Охрид: Просвета Битола: Book’s house    

За Нас

Бегемот е издавачка куќа основана во 2009 година и примарно посветена на објавување книжевна фикција. Корпусот објавени книги изнесува повеќе од 200 изданија соодветно организирани во неколку серии. Во нив се вброени автори од светскиот книжевен канон, како Борхес, Гомбрович, Шулц, Булгаков и Вајлд, како и современи автори кои ја дефинираат книжевноста на нашето време,…