Шведскиот бестселер „Мистериозо“ - веќе во продажба

Познат шведски бизнисмен е брутално убиен, по него уште еден и уште еден. Заради откривање на сторителот, полицијата создава специјална Единица А, составена од шестмина полицајци од целата држава. Медиумите го нарекле убиецот Ловец на ајкули. Трагите водат до руската мафија. Во текот на потерата по серискиот убиец се откриваат големи валкани бизниси, перверзии и насилство.Арне Дал ни прикажува мајсторски стил и неверојатна вештина во компонирањето на емотивен криминалистички роман. Сите негови книги се совршена слика на општеството и коментар за современиот живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *