Хенрик Сјенкјевич - Крстоносци

страници:860 формат:200×140 цена:570 ден.

Крстоносци е историски роман, во кој авторот го опишува полско-тевтонскиот конфликт во фазата на неговото најголемо насилие. Главен мотив во романот е битката кај Грунвалд, во која Полјаците извојувале огромна победа над моќниот Тевтонски крстоносен ред. Безбројни измами, неправди, битки за живот или смрт, обичаи од огромно морално значење, авантури, љубов… сето тоа во еден роман, којшто на Хенрик Сјенкјевич му донесе огромна светска слава.

Крстоносци.pdf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *