Фестивал на книгата 2022

Фестивал на книгата 2022

Под мотото „Скопје чита“, од 7 до 12 септември во Скопје ќе се одржи „Фестивал“ на книгата, како продолжение на двете пандемиски изданија на Саемот на книга на отворено. Фестивалот ќе ја задржи истата локација, односно отворениот простор во комплексот СЦ Борис Трајковски.

Фестивалот ќе биде проследен и со музичка програма во попладневните часови, а се очекува да се претстават триесетина издавачки куќи.

ФЕСТИВАЛ НА КНИГАТА – КАТАЛОГ БЕГЕМОТ