Петр Станчик - Јазовецот Итре ја освојува вселената

Петр Станчик - Јазовецот Итре ја освојува вселената

Во својата нова приказна, јазовецот Итре, истражувач од Габровата шумичка, со помош на генијалката, утката Живка, ќе изгради вселенска ракета. Со неа ќе летне сè до Педалуна, која е малечок сателит на нашата Месечина. Итре ќе доживее авантура со вонземјани, а на сцената повторно ќе се појави неговиот стар непријател, творот Смрдолф. Дали сè ќе заврши добро? Ќе може ли Итре безбедно да се врати во прегратките на својата ласица Аничка?

Превод од чешки јазик: Маргарета Карајанова страници: 32 формат:250×170 цена:350; тврд повез

Јазовецот Итре ја освојува вселената.pdf

Нарачај