Патрик Девит - Браќата Систер

Патрик Девит - Браќата Систер

Превод од англиски јазик: Кристина Димкова

страници: 302 формат:195×125 цена:350

Браќата Систер“ претставува омаж кон класичниот вестерн роман трансформиран во незаборавен комичен книжевен триумф. Ова е приказна полна со извонредно насликани ликови – губитници, измамници, отпадници од сите сфери на животот – раскажана од комплексен и убедлив наратор. Романот е насилна и страсна одисеја низ подземјето на Дивиот Запад во втората половина на XIX век, која прекрасно го доловува хуморот, меланхолијата и смелоста на Дивиот Запад и на двајцата браќа кои ги врзува крвта, насилството и љубовта во времето на златната треска во Америка.

Браќата Систер.pdf

Нарачај