Очудувања #2

Драги читатели, можете да спиете мирно!

Сомнителните зборови се најпосле уловени. Совесните збороловци се покажаа неверојатно вешти и агилни – ги донесоа живи и пргави, какви што ги баравме. По извршените испитувања, утврдено е дека тие не ја загрозуваат безбедноста на умот, иако предизвикуваат нови процеси во неговата работа. Затоа, пуштајќи ги повторно на слобода, советуваме внимателно читање. Нивниот табиет останува чуден и непостојан.

Досието на испитаните зборови е достапно овде.

Има индиции дека постои друга, навистина опасна банда зборови што прави ризични пируети во непознати сврталишта на книжевноста. Затоа, наскоро ќе биде распишана нова потерница. Ги повикуваме срамежливите да се осоколат и активно да се вклучат во претстојната потрага!

Во акцијата Очудувања #2 учествуваа 14 збороловци:

Мира Смаќоска-Танеска

Сања Михајловиќ-Костадиновска

Филип Љ. Трајковски

Иван Лазаров

Живко Гроздановски

Виолета Бојковска

Ѓорѓи Крстевски

Билјана Ѓонеска

Калиа Димитрова

Наташа Сарџоска

Драгана Евтимова

Мања Величковска

Стефан Марковски

Златко Ѓелески

Им благодариме и им честитаме за мајсторскиот улов!