страници:65 формат:180×110 цена:140 ден

Кантервилскиот дух е новела чиешто дејствие е сместено во еден стар англиски замок, каде што владее духот на сер Симон Кантервил. Духот бил непокорлив владетел на замокот, се’ додека едно американско семејство не се вселило во него и не започнале да се случуваат паранормални случувања, во коишто дури ни самиот дух не е поштеден.

Навидум едноставна и пријатна за читање, сепак Кантервилскиот дух содржи и голема доза на хумор, но и интересна претстава на културолошките разлики помеѓу Американците и Англичаните. „Зајадливото перо“ на Оскар Вајлд, исто така на хумористичен начин го засегнува и современиот капиталистички свет, во којшто биле загубени некогашните духовни вредности.

Кантервилскиот дух.pdf