Марио де Са-Карнеиро - Исповедта на Лусио

страници: 134 формат:180×110 цена:170

Исповедта на Лусио е едно од најважните дела на Марио де Са-Карнеиро, бидејќи ги обработува неговите три главни животни опсесии: самоубиството, перверзната љубов и ненормалниот развој кој кулминира со лудило. Приказната се развива меѓу Рикардо, Лусио и Марта, којашто е страсниот јазол меѓу нив двајца. Во форма на криминалистички роман, дејството започнува со исповедта  на Лусио за смртта на својот пријател Рикардо и минува десет години во затвор.

Напишана со колоритен и раскошен стил, Исповедта на Лусио е приказна за љубовта, прељубата, боемството, уметничката треска…

Исповедта на Лусио.pdf

Нарачај

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *