Марек Крајевски - Смрт во Бреслау

страници: 285 формат:195×125 цена:320 ден

Романот Смрт во Бреслау е првата книга којашто се појави во новата едиција на БегемотМрачна серија, којашто ќе содржи романи од жанрот „интелигентни криминали“. Тоа е романот којшто му донесе огромна слава на Марек Крајевски, голем број награди и преводи на бројни странски јазици.

Тоа е книгата којашто го создаде Мок.

Вроцлав, мај 1933 година. Потресно злосторство. Масакрирани тела на две жени. Таинствен натпис напишан со крвта на жртвите. И насекаде скорпии. Идеален случај за Еберхард Мок.

Во мрачниот Вроцлав, каде што во секој сокак злосторниците и убијците ја чекаат својата жртва, владее насилство и корупција. Угледници на високи функции се оддаваат на комар и разврат, поткупливата полиција се бори за власт. Во градот заразен со хитлеровската доктрина, еден комесар ужива во доста нетипична разонода. Игра шах (според свои правила) со прекрасни разголени девојки. Тоа е Мок, којшто од домот на раскошот може да го извлече само наредно злосторство.

Смрт во Бреслау.pdf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *