Марек Крајевски - Крај на светот во Бреслау

страници: 357 формат:195×125 цена:420 ден

Вториот роман од сагата за генијалниот Еберхард Мок

Вроцлав. Зима 1927 година. Сериски убиец зад себе остава крвава трага. Покрај посмртните останки на жртвите полицијата пронаоѓа ливчиња од календар. Како да се спречи наредното злосторство? Како да се фати убиецот? Одговорот на тие прашања го знае само еден човек, Еберхард Мок. Сепак, криминалистичкиот советник е зафатен со проблемите на својот внук и младата сопруга Софи. Во брачниот живот не му оди толку добро како во социјалниот живот, во светот на пијалакот и кулинарните сласти, како и во професионалниот живот, каде што е најдобриот истражник во предвоениот Вроцлав.

Крај на светот во Бреслау е добитник на наградата Голем калибар за најдобар криминалистички роман во Полска во 2004 година.

Крај на светот во Бреслау.pdf

Нарачај

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *