Гај Вардерхаге - Тате Ленин и други приказни

Превод од англиски јазик: Кристина Димкова

страници: 255 формат: 200×130 цена: 300

Приказните во оваа збирка се одвиваат во светот кој Вандерхаге многу добро го познава – фармите и изолираните гратчиња во прериите, каде што суровоста  на природата оставила силно влијание врз личноста на човекот. Мајсторски исткаени со нишки на лесен хумор, но, сепак, мрачно обоени, овие раскази пленат со својата едноставна длабочина. Машките ликови од различни возрасти и со разновидни животни искуства, кои се центар на вниманието на авторот на оваа збирка, допираат до обичниот човек со својата искреност и природност.

Тате Ленин и други приказни.pdf

Нарачај