Виктор А. Ингоулфсон - Енигмата на островот Флатеј

страници: 347 формат:195×125 цена:440 ден

Островот Кетилсej, 1960 година. На ова напуштено исландско островче разденувањето на пролетта со себе носи нов живот за локалниот див животински свет. Со исклучок на распаднатото тело откриено од тројца ловци на фоки, зимата е период на спокој. Откако ќе се открие дека телото му припаѓа на дански криптограф кој е исчезнат со месеци, истрагата разоткрива мистериозна поврзаност помеѓу него и еден средновековен ракопис познат под името Флатејска книга. Наскоро уште едно мртво тело е пронајдено на Флатеј, друг остров на Брејдафјердур. Овој пат убиството влече корени од древната викиншка традиција на крвави орли. Истрагата набргу се соочува со темниот, опасен свет на древните легенди, симболизмот и тајните друштва во обидот да го најде убиецот. Нордиската мистерија номинирана за наградата „Стаклен клуч“ ја доловува ерата на мрачниот тивок свет со длабока автентичност. Полна со изненадувачки хумор, комплексни клучеви и возбудливо исчекување Енигмата на островот Флатеј ќе ве зароби сѐ додека Кјартан не го разбие кодот.

Енигмата на островот Флатеј.pdf

Нарачај

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *