Алис Манро - Месечините на Јупитер

Алис Манро - Месечините на Јупитер

Превод од англиски јазик: Кристина Димкова страници: 360 формат: 180×110 цена: 350

Метафикциската проза на Алис Манро ги претвора обичните животи во необични приказни. Нејзините приказни се мисловно провокативни, а мистериозната вештина да ги конструира овие големи теми во навидум домашни, работнички приказни е она што ја прави Манро вистинска кралица на расказот. Леснотијата на нејзиното перо наметнува богатство од филозофски прашања преку навидум обичните светови на обичните луѓе.

Месечините на Јупитер.pdf

Нарачај